Is de TomTom one een goed navigatie product?

Is de TomTom one een goed navigatie product?

De TomTom One

Er zijn niet ontzettend veel goede navigatiesystemen op de markt. Vaak is er altijd wel weer iets mis. Echter is er een merk wat er altijd weer met zijn kop bovenuit steekt. Dit is de TomTom, dit bedrijf is al jaren de grootste op het gebied van de navigatie. Een erg fijn product van hen is de TomTom one. Dit is niet per se het nieuwste model, het is echter wel een van de meest verkochte modellen. Laten we eens dieper in gaan op dit apparaat.

De specificaties

Het scherm is ongeveer 3 bij 3.5 inch, dit is een mooi formaat voor een navigatiesysteem. De kleuren op het scherm springen er allemaal mooi uit, zo kun je de verschillende wegen goed onderscheiden als je aan het rijden bent. Het is wel zo dat het scherm af en toe een beetje lastig is om te zien als je in de zon zit, maar hier hebben we geen grote problemen mee ondervonden. Het scherm heeft een mooi afgewerkte rand, hierdoor ziet het er toch net even iets mooier uit. Ook is de aansluiting vrij mooi afgewerkt, je hebt dus vrijwel geen zicht op de kabel die je erin moet doen.

Je kunt de TomTom aan het dashboard of aan de ruit vastmaken door middel van een eenvoudig kliksysteem. Na verloop van tijd kan de zuignap een beetje kapotgaan, echter kun je deze gewoon vervangen. Het wordt wel aangeraden om de officiële te kopen, zo weet je tenminste dat alles werkt. De kaarten die bij de TomTom zitten zijn vrij up to date, echter is het wel zo dat je af en toe de kaarten opnieuw moet kopen. Niet iedere winkel biedt namelijk de optie om de kaarten gratis te laten vervangen.

Conclusie en mening

De TomTom one is op dit moment nog altijd een van de beste apparaten op het gebied van navigatie die je kunt halen. Het is een betrouwbaar apparaat, je weet hiermee dus zeker dat je op je bestemming zal aankomen. De specificaties en het scherm zijn allemaal erg goed, het is alleen niet meer het nieuwst van het nieuwste. Mocht je dus vaak op de weg zijn en heb je echt haast dan kan het handiger zijn om een nieuwer toestel te kopen. Na een aantal jaar wordt hij een beetje langzamer en hierdoor kun je wel eens een afslag te laat zien. Het is een ontzettend fijne navigatie en wij hebben geen grote klachten gehoord van de mensen. Je kunt op internet heel makkelijk de verschillende aanbieders vergelijken, zo hoef je niet te veel te betalen. Veel plezier met je TomTom, hopelijk ga je er nog vele soorten reizen mee maken over heel de wereld!